Turnyre žada dalyvauti šešios šešiamečių berniukų komandos iš Vilniaus, Kauno, Kėdainių ir Rygos.

Anot vieno iš „Energizer Cup“ turnyro organizatorių, FK „Granito“ prezidento Konstantino Aleksandrovičiaus, organizatorių tikslas yra ne tik suteikti galimybę vaikams išbandyti jėgas futbolo aikštelėje, bet ir jiems patrauklia forma skiepyti patriotiškumą, skatinti domėtis vaikus savo šalies istorija ir kartu būti atsakingais savo šaliai.

„Mūsų klubo vaikų futbolo mokyklos tikslas yra ne tik auginti būsimas futbolo žvaigždes, tačiau ir kartu auginti aktyvius šalies piliečius, kurie garsintų Lietuvos vardą ne tik futbolo aikštelėse… Manome, kad šis mūsų organizuojamas turnyras bus puiki pilietiškumo pamoka visiems jo dalyviams, pravesta vaikams patraukliausia forma.

Kartais stebimės, kodėl profesionalūs futbolininkai ar kitų sporto šakų atstovai, kviečiami atstovauti gimtosios šalies rinktinėms, tiesiog atsisako atstovauti savo šaliai, dažnai motyvuodami ne pačiomis rimčiausiomis priežastimis. Būtent tokių renginių, kaip Lietuvos Nepriklausomybės dienai skirtas „Energizer Cup“ futbolo turnyras, ir trūksta, jog nuo pat mažens vaikams būtų stiprinamas emocinis ryšys su savo šalimi ir skatinama juos domėtis Lietuvos istorija, kultūra, vertybėmis“, - apie turnyro rengėjų tikslus pasakojo K. Aleksandrovičius.

Organizatoriai žada, kad turnyre netrūks ne tik atkaklių kovų ir smagių vaikiškų emocijų, tačiau ir linksmų rungčių bei prizų žiūrovams.

„Labai dažnai šešiamečių futbolininkų kovos savo atkaklumu nenusileidžia UEFA Čempionų lygos turnyro rungtynėms, o pagal sirgalių – mamyčių ir tėvelių aktyvumą dažnai ir lenkia šio prestižinio turnyro kovas. Tai, jog turnyre dalyvaus vienas stipriausių Latvijos vaikų futbolo klubų Rygos „Super Nova“, itin pajėgi Kauno klubo „Fortūnos“ komanda bei FK „Granitao“ ir FK „Žaibo“ komandos, žiūrovams žada papildomą gerų emocijų dozę.

Turnyro dalyvius ir žiūrovus savo apsilankymu žada pagerbti ir žinomi Lietuvos politikai, kurių vienas netgi ketina išbandyti jėgas su geriausiu turnyro puolėju smūgiuojant septynių metrų baudinius“, – kartu su turnyro dalyviais ir žiūrovais Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną pažymėti ragino klubo „Granitas“ vadovas.

Organizatoriams pritarė ir vienas turnyro globėjų bei prizų steigėjų Lietuvos Respublikos Seimo narys Artūras Melianas: „Smagu, kad turnyro organizatoriai geba sujungti smagią ir aktyvią pramogą vaikams – futbolą kartu su prasminga pilietiškumo pamoka. Tik vaikams patrauklia forma ragindami švęsti vieną svarbiausių valstybės švenčių, stipriname vaiko ir jo gimtosios šalies emocinį ryšį, skatiname didžiuotis savo šalimi, gerbti jos vertybes“.

„Energizer Cup“ tarptautinio 2005 metais gimusių vaikų turnyro, kuris vyks vasario 16 d. Vilniaus Edukologijos Universiteto sporto salėje, Studentų g. 39, Vilniuje, kovų pradžia – nuo 10 val. Žiūrovams įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją