Gyrė jaunimą

„Tikėjomės lengvesnių rungtynių. Jaunimas tikrai nustebino: jie žaidė labai kovingai. Galima juos tik pasveikinti dėl to, kad dirba teisinga linkme“, – sakė Marijampolės „Sūduvos“ klubui atstovaujantis futbolininkas, kurio stiprus smūgis antrame kėlinyje lėmė daugiausia iš tėvynėje rungtyniaujančių žaidėjų sudarytos rezervinės arba B rinktinės komandos pergalę.

R. Beniušis įvartį vilkėdamas rinktinės marškinėlius įmušė po pustrečių metų pertraukos. Iš viso trisdešimtmetis futbolininkas, žaisdamas nacionalinėje komandoje, yra pasižymėjęs tris kartus.

„Kai muši saviems, tai toks ir įvartis... Labai jo nesureikšminu“, – šypsojosi R. Beniušis.

Pirmą įvartį nacionalinės rinktinės B komandai pelnė Marijanas Choružis, o jaunimo ekipos gretose pasižymėjo Tadas Eliošius.

Sezono stadija – nepalanki kokybiškam futbolui

Lietuvos rinktinės strategas R. Žutautas neslėpė, kad jo ekipos žaidimas nebuvo kokybiškas, tačiau pažymėjo, kad vasarį kitokio Lietuvoje rungtyniaujančių futbolininkų pasirodymo ir nebuvo galima tikėtis.

„Nenorėkite, kad per vieną treniruotę pasiektume ypatingą kokybę. O į rezultatą nei mes, nei varžovai nė nežiūrėjome. Pamatėme, kad tokiu ankstyvu sezono metu žaidėjai dar nėra pasiruošę. Po 10-15 rungtynių minučių jie jau sustojo dėl nuovargio. Juk ir savo klubuose šie futbolininkai dar nežaidžia, o kol kas tik bėgioja. Jeigu tą pačią komandą surinktume kovo pabaigoje, manau, žaidimas būtų visai kitoks“, – dėstė R. Žutautas.

Pasak trenerio, kvietimo į pagrindinės rinktinės stovyklą prieš kitą mėnesį vyksiantį draugišką mačą su Lenkijos komanda ir Europos pirmenybių atrankos rungtynes su planetos čempionais ispanais gali tikėtis du ar trys rezervinės komandos futbolininkai. Be to, R. Žutautui įspūdį paliko keli jaunimo rinktinės atstovai.

„Šaunu, kad tarp jaunimo yra talentingų vaikinų: ir T. Eliošius, ir Fedoras Černychas, ir Artūras Žulpa. Auga įdomių žaidėjų. Manau, kad per ateinančius dvejus ar trejus metus nacionalinę rinktinę papildys ne vienas tiek šios B komandos, tiek jaunimo ekipos futbolininkas“, – kalbėjo R. Žutautas.

Nesileido daužomi

Jaunimo rinktinės vyriausias treneris Vitalijus Stankevičius taip pat pabrėžė nekreipęs dėmesio į draugiško mačo rezultatą.

„Šiose rungtynėse pergalės klausimas nebuvo esminis. Pirmiausia norėjau išbandyti visus žaidėjus. Malonu, kad po mačo nacionalinės rinktinės treneris palankiai atsiliepė apie kelis mūsų futbolininkus – juk mūsų tikslas ir yra paruošti juos suaugusiųjų komandai.

Šios rungtynės man suteikė nemažai informacijos, parodė, kur dar turime problemėlių. Bet, vertinant bendrai, žaidimas buvo visai neblogas. Yra tikrai perspektyvių žaidėjų. Žinoma, daug ko jiems dar trūksta, antrajame kėlinyje jie kiek pavargo. Tačiau juk žaidėme su vyresniais savo broliais, todėl šie tiesiog privalėjo turėti iniciatyvą ir mus daužyti. Tik gal nelabai daužė“, – gudriai šyptelėjo V. Stankevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją