Rimtesnių varžovų tvirtina nė nesidairę

Antradienį abi komandos vienu metu treniravosi per pusę padalintoje „Sportimos“ maniežo, kuriame kitą dieną ir vyks tarpusavio mačas, aikštėje.

Po lengvos treniruotės R. Žutautas neslėpė nesąs sužavėtas maniežo danga. „Aikštės kokybė galėtų būti ir geresnė. Gaila, kad sostinėje neturime daugiau kur žaisti“, – sakė rinktinės strategas.

Prieš draugiškas rungtynes R. Žutautui teko pakeisti keletą futbolininkų, negalėjusių prisidėti prie rezervinės komandos stovyklos. Vietoje susižeidusio Panevėžio „Ekrano“ saugo Aurimo Kučio ir su Liubino „Zaglęmbie“ (Lenkija) klubu sutartį neseniai pasirašiusio Dominyko Galkevičiaus į rinktinę pakviestas gynėjas Donatas Strockis.

Vieninteliais užsienyje rungtyniaujančiais futbolininkais B komandoje bus Liepojos „Metalurgs“ (Latvija) klubo duetas Tomas Tamošauskas ir Vitalijus Kavaliauskas.

Mačas su jaunimo rinktine bus vienas pasiruošimo 2012 metų Europos pirmenybių atrankos varžyboms etapų. Dar vienas draugiškas rungtynes Lietuvos rinktinė kovo 25-ą namuose žais su Lenkijos futbolininkais, o po keturių dienų Kaune susitiks su pasaulio čempione Ispanija.

„Tai – eksperimentinis bandymas surinkti B rinktinę. Esame nusiteikę patikrinti visus žaidėjus ir pažiūrėti, kokio jie šiandien lygio“, – sakė R. Žutautas.

– Kiek B rinktinės žaidėjų turėtų rungtyniauti pagrindinėje komandoje?

– Trys ar keturi kandidatai atitinka tą lygį ir laikui bėgant tikrai turėtų prisijungti. Kartų kaita vis tiek kažkada įvyks, nes 34-35 metų amžiaus žaidėjai juk „nebepatemps“. Pavyzdžiui, visi buvo nurašę Arsenijų Buinickį. Bet treniruotėse matome, kad jis yra tiesiog užgimęs žaisti puolėju, ir dabar turėsime galimybę išbandyti jį per rungtynes.

– Trečiadienį pasidairysite ir į jaunimo rinktinės žaidėjus?

– Dėl to ir rengiame tarpusavio rungtynes. Mane jau dabar domina Fedoras Černychas – vienas įdomiausių ir perspektyviausių puolėjų Lietuvoje. Šioje pozicijoje rinktinėje žaidžia Tomas Danilevičius, kuriam jau 32-eji metai. Šį sezoną jis mums dar pagelbės, o paskui reikės ieškoti pamainos.

– Ar B rinktinė bus formuojama ir ateityje?

– Jeigu tik galimybės leis, mes tris ar keturis kartus į metus būtinai susirinksime. Žinoma, galbūt kitą sykį žaisime su kuriuo nors klubu, nes jaunimo komanda nėra pakankamai rimtas priešininkas, su kuriuo varžantis būtų galima įvertinti rinktinės kandidatus.

– Nusivylėte tuo, jog šį mėnesį rinktinė nesužais tarptautinių rungtynių su kitos šalies reprezentacine komanda?

– Šiam laikui varžovų net nebandėme ieškoti, nes dauguma žaidėjų dabar savo klubuose ruošiasi naujam sezonui. Nei vieno klubo treneris nenori tokiu metu išleisti futbolininkų, modeliuoja starto sudėtis. Todėl išvykęs į rinktinę žaidėjas gali prarasti savo pozicijas klube. Nenorime to daryti ir prašome UEFA ateityje nukelti kontrolinių rinktinių rungtynių datą į kovo pradžią.

Viliasi nutiesti kelią į suaugusiųjų rinktinę

Kaip ir rezervinę nacionalinės rinktinės komandą, šalies jaunimo ekipą trečiadienio rungtynėse sudarys tėvynėje žaidžiantys futbolininkai, išskyrus Mogiliovo „Dnepr“ (Baltarusija) klubo atstovą F. Černychą.

Antradienį kartu su jaunimu kamuolį spardė ir 37-erių Darius Maciulevičius – buvęs Lietuvos rinktinės saugas tapo nauju jaunimo komandos vyriausio trenerio Vitalijaus Stankevičiaus asistentu.

V. Stankevičiui nuo šiol talkins ir vartininkų treneriu tapęs Algirdas Surgautas.

„Mums šitų rungtynių labai reikia, nes ši komanda susirinko pirmą kartą. Pažiūrėsime, ko mes verti. Būtų labai malonu, jei kas nors iš šios jaunimo ekipos žaidėjų netolimoje ateityje papildytų nacionalinę rinktinę, nes tai – vienas iš mūsų tikslų“, – teigė jaunimo rinktinės vairininkas.

Maču su vyresniais tautiečiais jaunimo rinktinė pradės rengtis 2013 metų Europos čempionato atrankos turnyro startui. Pirma oficiali akistata lietuvių laukia birželį namuose su bendraamžiais iš Slovėnijos.

Lietuvos nacionalinės B rinktinės žaidėjų sąrašas

Vartininkai:

Armantas Vitkauskas (Marijampolės „Sūduva“)
Marius Rapalis (Vilniaus VMFD „Žalgiris“)
Tadas Kauneckas (Panevėžio „Ekranas“)

Gynėjai:

Mantas Fridrikas (Kauno FBK „Kaunas“)
Ramūnas Radavičius („Ekranas“)
Povilas Leimonas („Sūduva“)
Aleksandras Ivanauskas (Gargždų „Banga“)
Vaidas Slavickas („Sūduva“)
Valdas Pocevičius (FBK „Kaunas“)
Valdemaras Borovskis („Sūduva“)
Donatas Strockis (be klubo)

Saugai:

Tomas Tamošauskas (Liepojos „Metalurgs“, Latvija)
Andrius Urbšys („Sūduva“)
Nerijus Mačiulis (Tauragės „Tauras“)
Vitalijus Kavaliauskas („Metalurgs“)
Edgaras Mastianica (VMFD „Žalgiris“)
Tomas Vyšniauskas (Klaipėdos „Atlantas“)
Marijanas Choružis („Banga“)

Puolėjai:

Arsenijus Buinickis (be klubo)
Ričardas Beniušis („Sūduva“)
Nerijus Astrauskas (VMFD „Žalgiris“)

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinės žaidėjų sąrašas

Vartininkai:

Aivaras Bražinskas (VMFD „Žalgiris“)
Giedrius Kvedaras (Pakruojo „Kruoja“)

Gynėjai:

Karolis Urbaitis („Banga“)
Marius Miškinis (FBK „Kaunas“)
Edgaras Žarskis (VMFD „Žalgiris“)
Justas Baltrimavičius (VMFD „Žalgiris“)
Paulius Drublionis („Kruoja“)
Vytautas Lasevičius („Sūduva“)

Saugai:

Ernestas Veliulis („Kruoja“)
Audrius Brokas („Sūduva“)
Artūras Žulpa („Kruoja“)
Jaunius Juozaitis (Kauno „Atletas“)
Fedoras Černychas (Mogiliovo „Dnepr“, Baltarusija)
Jevgenijus Morozas („Ekranas“)
Lukas Martišauskis („Tauras“)
Vilmantas Bagdanavičius („Sūduva“)
Tadas Eliošius („Kruoja“)

Puolėjai:

Žilvinas Kymantas („Atlantas“)
Lukas Kochanauskas (be klubo)
Daumantas Žukauskas (VMFD „Žalgiris“)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją