- Ramūnai, kodėl pasirinkai Panevėžio "Ekraną"?,- fkekranas.lt paklausė R.Radavičiaus.

- Pasirinkimą nulėmė geresnės sąlygos, geresnės perspektyvos. "Ekranas" žais UEFA Čempionų lygoje, norisi save pabandyti ir aukštesniame lygyje.

- Pasiūlymų iš kitų klubų turėjai?

- Pasilikti siūlė Marijampolės "Sūduva", turėjau kelis variantus iš užsienio. Pasirinkau Panevėžį, nes šis miestas arti mano namų, čia gera komanda, šaunus kolektyvas, keliami aukšti tikslai.

- Ar jau spėjai pasitreniruoti su naujosios komandos draugais?

- Ne. Pradėsiu tik nuo pirmadienio. Buvau atvykęs į Panevėžį, stebėjau "Ekrano" treniruotę, padėjau parašą ant sutarties, tačiau pats nesportavau. Treniruotis su "Ekranu" pradėsiu nuo pirmadienio.

- Marijampolės "Sūduvoje" buvai vienas komandos lyderių. Kokio vaidmens tikiesi "Ekrane"?

- Man praeitas sezonas buvo vienas geresnių, gal net geriausias. Tikiu, kad Panevėžyje bus dar geresnis.

- Ką nori pasakyti Marijampolės ir Panevėžio sirgaliams?

- Marijampoliečiams noriu padėkoti, nes jų stadione žaisti buvo maloniausia. Niekada nebuvome užmiršti, marijampoliečiai ateidavo, palaikydavo. O Panevėžyje žaisti nebuvo lengva (juokiasi). Pažiūrėsim, kaip situacija keisis dabar, kai aš - jau "Ekrano" narys. "Ekrano" sirgaliams galiu tik pažadėti, kad nenuvilsiu jų, stengsiuosi daryti viską, kad komanda ir vėl taptų čempionais.

R.Radavičius futbolininko karjerą pradėjo gimtosios Plungės "Babrunge", vėliau rungtyniavo FC "Vilniaus" ekipoje, 2007-aisiais perėjo į Vilniaus "Žalgirį". 2008 metų vasarą "Žalgirį" ištikus finansinėms problemoms perėjo į "Sūduvą", kurioje netrukus tapo vienu lyderių.

Šiemet A lygoje per 24 žaistas rungtynes jis pelnė 5 įvarčius bei daugiausiai komandoje atliko rezultatyvių perdavimų - 10. Vienintelis jo įvartis LFF taurės finale nulėmė "Sūduvos" pergalę prieš "Taurą", o pats futbolininkas buvo pripažintas naudingiausiu finalo žaidėju.

Futbolas.lt rengtuose geriausio 2009 metų Lietuvoje žaidžiančio futbolininko rinkimuose "Ekrano" naujokas užėmė 5-ąją vietą.