Pasak Ch. Alchanovo, futbolininkai Grozne gyvens „nuostabiose sąlygose“ - viešbutyje „Grozny City“.

Čečėnijos sporto ministras taip pat pranešė, kad prieš rungtynes pusvalandį stadione koncertuos nacionaliniai kolektyvai.

Apie draugiškas Rusijos ir Lietuvos rinktinės rungtynes buvo paskelbta spalio 27-ą d. Lietuvos Užsienio reikalų ministerija stebėjosi šalies futbolo federacijos (LFF) ketinimu žaisti šias draugiškas rungtynes. Lietuvos URM atstovas pareiškė, kad Čečėnija yra įtraukta į sąrašą vietovių, kuriose Lietuvos piliečiams lankytis nerekomenduojama.

Tuo tarpu R. Kadyrovas Lietuvos URM reakciją pavadino neadekvačia. Anot, Čečėnijos vadovo, tokiais pareiškimais lietuviai siekia „politizuoti sportą“.

R. Kadyrovas jau yra organizavęs sporto renginius Čečėnijoje. 2011 metų gegužę per naujo „Achmat“ stadiono, kuriame ir vyks Rusijos ir Lietuvos rinktinių mačas, atidarymo iškilmes Grozne, viešėjo pasaulio rinktinė su Diego Maradona priešakyje.

Tąsyk „Kaukazo“ komanda, kurioje žaidė pats R. Kadyrovas, įveikė „Pasaulio žvaigždžių rinktinę“ rezultatu 5:2.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją