Apie tai praneša Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyrius.

Iš šalia stadiono esančio pušynėlio išbėgo grupė veidus prisidengusių žmonių ir puolė mušti atvykėlius iš Vilniaus. Veiksmas persikėlė į aikštę, kurioje vyko rungtynės. Futbolininkams ir vienam stadione dirbusiam apsaugos darbuotojui atskubėjus užpultiesiems į pagalbą, chuliganai patraukė pušyno link ir jame dingo. Tačiau pasprukti jiems nepavyko.

Gavusi pranešimą apie incidentą, Šiaulių apskrities policija mobilizavo patrulių pajėgas ir operatyviai užpuolikus sulaikė. Vienas jų ekipažas buvo sulaikytas Kuršėnuose, kitas kelyje tarp Kuršėnų ir Šiaulių, o trečias – Šiaulių rajone. Iš viso buvo sulaikyta ir į areštinę uždaryta 15 asmenų, iš kurių 10 – vilniečių, 4 – šiauliečiai ir vienas kaunietis. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, visiems penkiolikai sulaikytųjų pareikšti įtarimai.

Policijos duomenimis, stadione dirbo tik vienas apsaugos darbuotojas, su policija nebuvo suderintas viešosios tvarkos užtikrinimo planas, todėl Šiaulių aps. vyriausiasis policijos komisariatas svarsto galimybę nubausti varžybų organizatorius už nepakankamą dėmesį viešosios tvarkos užtikrinimui.

Policija, vykdydama teisės aktų reikalavimus, užtikrina viešąją tvarką ir eismo saugumą tik renginių prieigose. Teisės aktai nenustato pareigos policijai užtikrinti sporto renginių saugumo, kadangi ši pareiga, remiantis Lietuvos Respublikos kūno kultūros ir sporto įstatymo 42 straipsnio 4 dalimi, nustatyta sporto varžybų ir renginių organizatoriui. Tačiau tokie chuliganiški išpuoliai rodo, kad organizatoriai nepakankamai dėmesio skiria apsaugai rungtynių metu, su policijai nederinami viešosios tvarkos užtikrinimo planai, stadionuose nepakanka apsaugos darbuotojų, privalančių užtikrinti viešąją tvarką.

Nors Lietuvos Respublikos policijos veiklos įstatyme ir kituose įstatymuose policijai nėra pavesta užtikrinti sportininkų, sporto specialistų, sporto mėgėjų ir žiūrovų saugumo sporto varžybų ar renginių metu, policija nuolat stebo saugumo padėti renginiuose, atidžiai vertina pareigūnams teikiamus viešosios tvarkos palaikymo planus ir stebi, kokių priemonių imasi institucijos, kad renginio dalyviai ir žiūrovai nenukentėtų.

Artimiausiu metu policijos vadovybė planuoja susitikti su Lietuvos futbolo federacijos vadovais aptarti susidariusią padėtį ir operatyviai spręsti klausimą dėl saugumo užtikrinimo šalies stadionuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)