Kaltina „gumos tempimu“

Anot V. Lukšai atstovaujančio buvusio futbolininko, advokato padėjėjo Aivaro Laurišo, „Kaunas“ 26 metų saugui nustojo mokėti atlyginimą praėjusių metų lapkritį.

Šių metų vasario 19 d. LFF Drausmės komitetas nutraukė žaidėjo ir antroje pagal pajėgumą Lietuvos futbolo lygoje rungtyniaujančio laikinosios sostinės klubo sutartį, kuri turėjo galioti dar vieną sezoną.

„Ne vieną mėnesį Vytautas reikalavo savo pinigų, bet klubas pasiūlė jam visai kitas sumas, motyvuodamas iš piršto laužtais argumentais. Jų pozicija – gumos tempimas, nes teismai Lietuvoje tęsiasi labai ilgai.

Galingieji mūsų šalyje galvoja, kad gali tiesiog pastumti sportininką. Bet esame įsitikinę, kad tiesa yra mūsų pusėje“, – DELFI tikino A. Laurišas, praeityje pats ne vieną sezoną vilkėjęs „Kauno“ ekipos aprangą.

V. Lukšos atstovas vylėsi, kad LFF Drausmės komitetas pritaikys „Kaunui“ sankcijas, bei neatmetė galimybės dėl klubo skolos jo klientui kreiptis į teismą.

Nepatogūs klausimai – be atsakymo

„Kauno“ prezidentas Gintaras Ugianskis, DELFI pasiteiravus apie įsiskolinimą V. Lukšai, tvirtino neturintis laiko kalbėti.

„Kodėl man skambinate? Yra klubo direktorius, administracija... Šiuo metu esu susitikime ir negaliu kalbėti“, – nukirto G. Ugianskis.

Susisiekti su Kauno ekipos direktoriumi Romualdu Kontrimu penktadienį nepavyko – vienas „Kauno“ vadovų neatsakė į telefono skambučius.

LFF Drausmės komiteto sekretorius Ričardas Zdančius taip pat nekomentavo galimų federacijos veiksmų dėl nevykdomų „Kauno“ įsipareigojimų.

„Kai bus nuosprendis, tada ir galėsime kalbėti“, – lakoniškas buvo R. Zdančius.

„Kauno“ komanda šiemet užtikrintai laimėjo LFF I lygos pirmenybes ir pateikė LFF licencijavimo skyriui paraišką gauti kito sezono A lygos bei UEFA licencijas.

Algų bergždžiai laukia ir daugiau žaidėjų

V. Lukša „Kauno“ ekipą papildė 2008 m. Vėliau žaidėjas buvo skolinamas Baltarusijos sostinės Minsko MTZ-RIPO (dabar – „Partizan“) komandai.

Šiemet nutraukęs kontraktą su „Kaunu“, saugas persikėlė į Ukrainą.

DELFI žiniomis, V. Lukša nėra vienintelis futbolininkas, nesėkmingai mėginantis išsireikalauti pagal kontraktą neišmokėtų pinigų iš „Kauno“ klubo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją