Rūpesčių nesukėlė

Garsiausios visų laikų Lietuvos futbolo komandos Vilniaus „Žalgirio“ tradicijas prieš trejus metus padėję išsaugoti „Pietų IV“ grupuotės sirgaliai, nuo 2009-ųjų palaikantys naujai susikūrusios Vilniaus miesto futbolo draugijos (VMFD) „Žalgiris“ ekipą, už savo komandą serga ne tik stadionuose ar „Sportimos“ manieže.

Į teismo posėdį atvykusiems aistruoliams keliolika minučių teko mindžiukuoti koridoriuje, kadangi teismo pastate neatsirado laisvos salės.

Vėliau posėdžio dalyviai ir stebėtojai buvo pakviesti į nedidukę salę, kurioje gausioms futbolo fanų pajėgoms buvo sunku išsitekti: daliai „Pietų IV“ atstovų teko stovėti iki pat valandą trukusio posėdžio pabaigos.

Nepaisant to, sirgaliai kantriai ir netriukšmaudami sekė posėdžio eigą. Tiesa, teisėja Loreta Lipnickienė profilaktiškai perspėjo svečius, kad salėje reikia laikytis tylos, o nedrausmingi žiūrovai bus pašalinti iš posėdžio.

Po klubo pamatais deda naują bombą

Ketvirtadienį įvyko parengiamasis posėdis dėl dar praėjusią gegužę VAT pasiekusio verslininko Vadimo Kastujevo valdyto „Žalgirio“ klubo bankroto administratoriaus Egidijaus Jakubausko ieškinio.

Ieškovai tvirtina, kad VMFD „Žalgirio“ klubas neteisėtai naudojasi žymeniu „Žalgiris“, ir teismo prašo įpareigoti atsakovą pakeisti juridinio asmens pavadinimą, klubo veikloje nebenaudoti prekių ženklo „Žalgiris“ bei atlyginti 100 tūkst. litų turtinę žalą.

FK „Žalgiris“ bankroto administratorių atstovaujantis advokatas Erikas Saukalas teismui antrą kartą pateikė prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones: iki galutinio teismo sprendimo uždrausti VMFD „Žalgiris“ klubui naudotis prekių ženklu „Žalgiris“ ir areštuoti klubo turto už 100 tūkst. litų.

To paties FK „Žalgiris“ bankroto administratorius reikalavo ir praėjusį pavasarį, tačiau tuomet VAT ieškovų prašymą atmetė. Ar antras E. Jakubausko mėginimas bus sėkmingesnis, paaiškės kitą savaitę.

Savo ruožtu, VMFD „Žalgirio“ atstovai pateikė priešieškinį, reikalaudami oponentų pagrįsti, kaip per pastaruosius penkerius metus buvo naudojami FK „Žalgiriui“ priklausantis grafinis prekės ženklas. Jei paaiškėtų, kad pastarasis naudojamas nebuvo, VMFD „Žalgiris“ prašytų teismo panaikinti šio prekės ženklo registraciją.

Kitas šios bylos posėdis numatytas vasarį.

Beje, VAT nagrinėjama ir dar viena su „Žalgirio“ vardu susijusi byla. Buvęs FK „Žalgirio“ futbolininkas Igoris Morinas teismo yra paprašęs panaikinti praėjusių metų pradžioje sudarytą licencinę panaudos sutartį, kuria E. Jakubauskas buvo suteikęs teisę už dyką naudotis prekės ženklu „Žalgiris“ Vilniaus REO komandai.

DELFI jau rašė, kad beveik 3 mln. litų skolų naštos neatlaikiusio FK „Žalgirio“ bankroto procedūrai vadovaujantis E. Jakubauskas į teismą kreipėsi neva norėdamas apginti klubo kreditorių interesus.

Teises į prekės ženklą „Žalgiris“ to paties pavadinimo bankrutuojantis klubas turėtų valdyti dar aštuonerius metus. 2010-ų pabaigoje į Valstybinį patentų biurą kreipėsi ir VMFD „Žalgiris“, pateikęs paraišką įregistruoti prekės ženklą „Žalgiris FD“.

E. Jakubausko nuomone, minėti prekių ženklai yra neteisėtai panašūs, VMFD „Žalgirio“ vadovai su šiais kaltinimais kategoriškai nesutinka.
Primename, kad FK „Žalgiris“ į finansinę duobę įkrito 2008 metų birželį Maskvoje sulaikius klubo savininką V. Kastujevą. Verslininką teismas Maskvoje vėliau nuteisė dėl turto prievartavimo.

2009 metų pradžioje neapsikentę komandos nariai ir aistruoliai įkūrė Vilniaus miesto futbolo draugiją „Žalgiris“, į kurią vėliau persikėlė iš klubo per finansinę sausrą neišsilakstę žaidėjai ir personalas. Tuo tarpu be komandos likusiam V. Kastujevo „Žalgiriui“ 2010-ų vasarį pradėta bankroto procedūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją