Antradienį 17 val. aikštės būklę vėl inspektavo UEFA delegatas vokietis Raineris Kochas ir susitikimo arbitras iš Prancūzijos Laurent'as Duhamelis. Tuo metu Kaune drėbė stipri šlapdriba.

Po pusę valandos trukusios apžiūros UEFA atstovas ir teisėjas pareiškė, kad „pasiruošimas rungtynėms tęsiamas“.

Antradienio rytą stadione apsilankęs UEFA delegatas vokietis R. Kochas, liko nepatenkintas vaizdu. Po naktį spustelėjusio šaltuko reta veja buvo įšalusi.

Po rytinio inspektavimo sprendimas dėl šio vakaro mačo vis dar nebuvo priimtas. R. Kochas laukė, kol veja atšils, ir lankėsi stadione dar kartą.

Vokietis rytą turėjo pastabų dėl konkrečių aikštės vietų. Į stadioną atvyko apie 30 darbininkų, kurie rankomis ir grėbliais tvarko nurodytas vejos vietas.

Bet kokiu atveju, galutinį verdiktą tik prieš pat rungtynių pradžią tars pagrindinis susitikimo arbitras iš Prancūzijos L. Duhamelis. Jis prieš rungtynes į stadioną atvyks apie 19.45 val. Baiminamasi, kad vejos kokybė gali dar pablogėti dėl antradienio vakarą Kaune prasidėjusios šlapdribos.

Susitikimas turėtų prasidėti 21.45 val., o sprendimas – vyks ar nevyks rungtynės – turi būti priimtas likus ne mažiau nei valandai iki oficialios mačo pradžios.

Papildyta 12.35: Ispanijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad leidimas rengti rungtynes jau yra gautas. Tačiau Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius šią informaciją paneigė.

„Nežinau, iš kur ispanai gavo tokią informaciją, bet mano žiniomis galutinis sprendimas dar nepriimtas. Po pietų delegatai dar kartą lankysis stadione bei įvertins vejos būklę“, - DELFI patvirtino L. Varanavičius.

Papildyta 15.38: Lietuvos futbolo federacijos atstovė žiniasklaidai Jurga Chomskytė-McGeever DELFI patvirtino, kad 17 val. į stadioną dar kartą patikrinti vejos būklę atvyksta R. Kochas ir L. Duhamelis. Po šio patikrinimo bus laukiama jų verdikto.

Papildyta 17.54: UEFA delegatas vokietis R. Kochas ir rungtynių teisėjas L. Duhamelis apžiūrėję aikštę pasakė, kad „pasiruošimas rungtynėms tęsiamas“.

Papildyta 20:35: LFF atstovė žiniasklaidai J. Chomskytė-McGeever DELFI patvirtino, kad rungtynės įvyks.

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono veja nespėjo atsigauti po gilios žiemos. Vejos kokybei naudos nedavė ir praėjusią savaitę vykusios draugiškos rungtynės tarp Lietuvos ir Lenkijos rinktinių.

Nors Ispanijos futbolininkai pirmadienį nebuvo sužavėti aikšte, tačiau teigė nenorintys, kad rungtynės būtų atidėtos.

„Žinau, kad aikštė yra prastos kokybės. Aišku, bijome gauti traumą, tačiau norime žaisti ir laimėti“, - pirmadienį sakė Madrido „Real“ atstovaujantis Sergio Ramosas.

„Visuomet norime žaisti geriausiomis sąlygomis ir dažniausiai taip būna. Tačiau ne mes renkamės aikštę, ir ne mes sprendžiame, žaisti ar ne. Jei bus leista žaisti, mums bus sunku pademonstruoti savo geriausią ir mums įprastą žaidimą. Reikės ieškoti kitokio žaidimo braižo. Bet kokiu atveju koreguosime žaidimą ir sieksime iškovoti tris taškus“, - kalbėjo „Barcelona“ klubo puolėjas Davidas Villa.

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės strategas Raimondas Žutautas neslėpė, kad prasta aikštė gali tapti Lietuvos komandos privalumu.

„Mums aikštė visada gera. Mes prie prastesnių aikščių labiau įpratę, bet dabar sąlygos bus visiems vienodos. Laikas parodys, kuriems geriau seksis. Ar prasta aikštė mums bus privalumas? Kažkiek taip. Kurti ant prastesnės aikštės sunkiau nei apsiginti. Tad aikštė mums pagelbės“, - pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo R. Žutautas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją