Prieš beveik du dešimtmečius baigtame nacionalinio stadiono statybų projekte buvo numatyta greta jo įrengti bent tris modernius dirbtinės vejos futbolo aikštynus. Tačiau vos pradėtoms stadiono statyboms sustojus, sustojo kalbos ir apie futbolo aikštynus.

Jei ne šiais metais, tai galbūt jau kitais greta nacionalinio stadiono griaučių galėtų pradėti dygti modernios futbolo aikštelės. Tai patvirtino savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas ir Vilniaus apskrities futbolo federacijos (VAFF) prezidentas Ritas Vaiginas.

„Šiuo metu nėra galimybių pastatyti nacionalinį stadioną, bet gal bent galime pradėti statyti projekte numatytus aikštynus. Negaliu pasakyti, kada konkrečiai tai galėtų įvykti, dėl to ir planuojame parengti galimybių studiją“, – dienraščiui sakė R.Vaiginas.

Jo teigimu, labai neišlaidaujant vieną aikštyną prie „Akropolio“ įrengti būtų galima už 1,5–2,5 mln. litų. Finansavimas, kaip teigiama, vienintelis neišspręstas klausimas. Jį gavus statybas esą būtų galima pradėti jau šiandien.

Sostinės savivaldybė stadioną statyti užsimojo ir apleistoje teritorijoje Naujojoje Vilnioje. Čia radus finansavimą norima įrengti 100 mln. litų vertės futbolo aikštyną. Kaip anksčiau sakė savivaldybė, finansuoti projektą esą veržiasi investuotojai iš Ispanijos.

Naujojoje Vilnioje norima pastatyti septynias futbolo aikšteles, kurių viena turėtų būti uždengiamu stogu, sportininkų bendrabutį, viešbutį. Visa šio itin ambicingo projekto teritorija užimtų maždaug 17 ha ir taptų didžiausia tokio tipo futbolui skirta teritorija Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją