Praėjusiais metais Glazgo klubas lietuvį paskolino antrosios Anglijos lygos „Bristol City“ komandai, tačiau vos pradėjęs sezoną naujoje ekipoje A. Velička patyrė sunkią traumą. Rugpjūčio 18-ą dieną mače su „Queens Park Rangers“ vienuolike futbolininkui plyšo kairiojo kelio kryžminiai raiščiai, o šios sunkios traumos gydymui prireikė beveik metų.

Interviu DELFI vasario mėnesį A. Velička teigė besitikintis į aikštę sugrįžti liepos mėnesį. Futbolininko prognozė nuo realybės nukrypo nedaug.

Gegužės mėnesį Škotijos čempionai sugrąžino futbolininką į savo sudėtį, o trečiadienį jis po ilgos pertraukos jau žaidė pirmąsias rungtynes. „Rangers“ anksčiau A. Veličkos nesivežė į kontrolinių mačų ciklą Australijoje, leidusi jam pratęsti reabilitaciją Glazge. Futbolininko nuomone, tai pasiteisino.

„Nuostabu, aš taip džiaugiuosi sugrįžęs į aikštę, – klubo svetainei pasakojo A. Velička. – Prieš kelionę pasikalbėjau su treneriais bei gydytojais ir mes nusprendėme, kad man bus geriau likti Škotijoje ir dar pasitreniruoti. Dabar jaučiuosi puikiai ir labai stiprus, nors žinau, kad reikia neperlenkti lazdos, nes po tokios pertraukos nuovargis pasijus labai greitai. Dabar laukiu savaitgalio ir tikiuosi gauti minučių rungtynėse su „Newcastle United“ (šeštadienį Glazge – red.). Tiesiog laukiu kiekvieno mačo“.

Futbolininkas pabrėžė per tuos metus nepraradęs kantrybės ir tikisi užsitarnauti komandos trenerio Walterio Smitho pasitikėjimą.

„Jeigu sugebėsiu iki 100 procentų atstatyti savo fizinį pasirengimą, manau, turėsiu galimybių žaisti. Tačiau dabar turiu išlikti kantrus. Turiu toliau treniruotis ir sužaisti dar keletą rungtynių, kad įsitikinčiau, jog mano forma gerėja“, – sakė puolėjas.

Kitą savaitę A. Velička turėtume išvysti ir Lietuvoje. Puolėjas pakviestas į Lietuvos rinktinę draugiškoms rugpjūčio 11 dienos rungtynėms su Baltarusija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją