„Futbolo aistruoliams gali pasirodyti, kad ši pergalė nėra išskirtinė.

Tačiau tuometinėje Lietuvos aukščiausioje lygoje žaidė net 21 komanda. Klaipėdos „Granitas“, Kauno „Inkaras“, Šiaulių „Elnias“ ir kitos komandos sudarė didelę konkurenciją. Vieną sezoną „Atleto“ futbolininkai buvo iškritę iš aukščiausios lygos, tačiau daugiausia trenerio Jono Vaškelio dėka, vėl buvo suburta talentinga komanda.

Ją išlaikyti nebuvo lengva. Baigę studijas jaunuoliai pasirinkdavo ne tik kitą komandą, bet ir gyvenimo kelią. Tačiau dalis ir vėliau tęsė futbolininko karjerą, tapo SSRS sporto meistrais“, - sakė Akademijos treniravimo mokslo katedros dėstytojas, LKKA studentų futbolo komandos treneris dr. Viačislavas Novikovas.

Norą nugalėti atspindi ir to meto trenerio ir futbolininkų mintys.

„Man dabar daugiau norisi pasakoti ne apie save, o apie vaikinus. Šaunūs vyrukai: darbštūs, valingi, drausmingi. Ką gi, spręskite patys. Tik gerai treniruotas futbolininkas gali visa jėga kas trečią dieną žaisti svarbias rungtynes. O taip buvo praėjusį mėnesį. Sužaidėme 10 rungtynių!“,- sakė treneris J. Vaškelis.

Nemažiau kovingai nusiteikęs ir komandos kapitonas Antanas Komskis.

„Buvo momentas, kuomet buvau palaidojęs viltis bėgioti aikštelėje ir drauge su visais kovoti dėl aukso medalių. Pilnomis ašarų akimis sėdėjau ant atsarginių suolelio ir stebėjau draugų žaidimą. Man buvo negalima bėgioti – reikėjo daryti menisko operaciją. Ir tai, kad aš vėl žaidžiu, turiu būti labai dėkingas vilniečių gydytojui M. Preisui. Jis mane pastatė ant kojų, įžiebė antrą meilę futbolui“, - teigė septyniolika įvarčių per sezoną „Atletui“ pelnęs A. Komskis.

„Atleto“ komanda Lietuvos čempionatą laimėjo du kartus. Pirmą kartą - 1962-ais, o antrą - 1970 metais.

"Atletas" - 1962 metų Lietuvos futbolo čempionas



"Atletas" - 1962 metų Lietuvos futbolo čempionas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)