Vasario pabaigoje darbą pradėjusiam rinktinės vairininkui tiek V. Stankevičius, tiek I. Pankratjevas jau talkino per „B“ ir U-21 rinktinių treniruočių stovyklą. Neseniai trenerių kandidatūras patvirtinus LFF Vykdomasis komitetas, jie oficialiai pasirašė darbo sutartis.

„Šie treneriai atitiko tuos kriterijus, kuriuos kėliau ieškodamas sau pagalbininkų. Ieškojau žmonių, kurie puikiai pažįsta lietuvišką futbolą, jo žaidėjus ir mentalitetą“, - kalbėjo Cs.Laszlo – Taip pat norėjau, kad treneriai neturėtų sutarčių su klubais ir galėtų dirbti nuolat, kiekvieną savaitę – stebėti žaidėjus, rinkti informaciją, kartu analizuoti. Tai jau ir darome“.

Nacionalinės rinktinės štabą treniruočių stovyklose taip pat papildys Nacionalinės futbolo akademijos specialistai – vartininkų treneris Algirdas Surgautas ir fizinio rengimo treneris Gracijus Girdauskas.

Papildys vienas kitą

Vitalijus Stankevičius
V.Stankevičius į nacionalinę rinktinę grįžta po trejų metų pertraukos - pastaraisiais metais treneris vadovavo jaunimo U-21 rinktinei. Praeityje gerai žinomas žaidėjas I. Pankratjevas pastarąjį dešimtmetį treniravo įvairius šalies klubus, pernai buvo FBK „Kauno“ sporto direktoriumi.

Cs. Laszlo teigimu, šių trenerių patirtis ir asmeninės savybės turėtų vienas kitą papildyti ir padėti siekti rezultatų.

„Igoris – buvęs žinomas futbolininkas, kuris pats žaidė rinktinėje, žino, ką reiškia žaisti užsienyje. Man labiausiai imponavo jo energija ir autoritetas“, - aiškino Cs. Laszlo - Vitalijaus asmenybė kiek kitokia, jo stipriosios pusės – sugebėjimas analizuoti, strategiškai mąstyti. Jis taip pat turi sukaupęs ilgą darbo tokiose pareigose patirtį“.

V. Stankevičius iki atrankos ciklo pabaigos toliau kuruos U-21 rinktinę ir vadovaus komandai tais atvejais, kai nesikirs abiejų rinktinių grafikai.

Pasak Cs. Laszlo, bendradarbiavimas su kitomis rinktinėmis – taip pat vienas iš jo tikslų.

„Svarbu, kad nacionalinė komanda ir U-21 rinktinė dirbtų ta pačia kryptimi“, - teigė specialistas iš Vengrijos.

53-ejų metų V. Stankevičius kaip žaidėjas yra atstovavęs Kauno „Inkarui“, Vilniaus „Žalgiriui“. Kaip trenerio asistentas ilgus metus dirbo gimtojo miesto „Inkaro“ ir FBK „Kauno“ ekipose, Lvovo „Lviv“ (Ukraina) klube. Kaip vyriausiasis treneris vadovavo Kėdainių „Nevėžiui“ ir Vilniaus MFD „Žalgiriui“.

U-21 rinktinėje V. Stankevičius su pertraukomis dirbo nuo 2003 metų, o 2005-2009 metais buvo trenerių Algimanto Liubinsko ir Jose Couceiro padėjėju nacionalinėje komandoje.

Igoris Pankratjevas
47-erių metų I. Pankratjevas vyresniems futbolo mėgėjams geriausiai pažįstamas kaip legendinio Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjas. Po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo jis išvyko į užsienį ir rungtyniavo Vokietijos, Rusijos ir Ukrainos klubuose.

Pradėjęs trenerio karjerą I. Pankratjevas vadovavo Kauno „Inkaro“, Klaipėdos „Atlanto“ komandoms.

Vėliau jis dirbo „Kauno“ ir „Žalgirio“ ekipose, trumpai treniravo Marijampolės „Sūduvą“, Azerbaidžano klubą ir šalies U-21 rinktinę.

Pirmas šių metų draugiškas rungtynes Lietuvos nacionalinė rinktinė planuoja žaisti gegužės pabaigoje Šveicarijoje su Rusijos futbolininkais. Pasaulio čempionato atrankos varžybas lietuviai pradės rugsėjį namuose dvikova su Slovakija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją