Sostinėje žalgiriečius pasitiko elektroniniuose informaciniuose stenduose degantis užrašas, sveikinantis juos su iškovota pergale.

Priminsime, kad sekmadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro finale Marijampolėje žalgiriečiai po 11 baudinių serijos rezultatu 3:1 įveikė Panevėžio „Ekraną“. Pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas baigėsi be įvarčių. Tai pirmasis naujojo „Žalgirio" iškovotas trofėjus.

Žalius ir baltus Marijampolėje vykusiame LFF finale palaikė net 195 „Pietų IV“ gerbėjai. Ankstesnis rekordas svetimoje aikštėje buvo 129 žmonės, pasiektas 2007 metais Kaune, o savo aikštėje žalgiriečius daugiausia buvo palaikę 193 fanai, taip pat dvikovoje su Panevėžio „Ekranu“ 2010 metais.

Sekmadienį į Suvalkijos sostinę fanai atvyko trimis sausakimšais autobusais bei keliais automobiliais. Transporto priemones palikę prie senojo Marijampolės stadiono ištikimiausi žalgiriečių gerbėjai į „Arvi“ stadioną žygiavo dainuodami bei traukdami skanduotes.

Iš viso VMFD „Žalgirio“ fanams skirtoje tribūnoje susirinko ir vilniečius aktyviai palaikė daugiau nei 200 žmonių. Jų skanduotėms garsiai pritarė dar kelios dešimtys žalius ir baltus palaikiusių gerbėjų, sėdėjusių pagrindinėje tribūnoje. Kartu jie sukūrė tokią triukšmingą atmosferą, jog atrodė, kad rungtynės vyksta žalgiriečių aikštėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)