Ekvilibristika datomis

Kitą mėnesį įvyksiančiuose LFF prezidento rinkimuose nuo 2000 metų šalies futbolui vadovaujantis L. Varanavičius visgi turės konkurentų.

Pasitaręs su teisės specialistais J. Kvedaras nusprendė, kad LFF įstatuose numatytas terminas, iki kurio prieš kovo 17 d. vyksiančią rinkiminę LFF narių konferenciją privaloma oficialiai iškelti pretendentų kandidatūras, pirmadienį dar nesibaigė, ir kandidatų į federacijos prezidentus ratą papildė dviem pavardėmis – G. Babravičiaus ir savo paties.

„Jeigu esu iškeltas, negi dalyvausiu nerimtai? – DELFI pasiteiravus, ar iš tikrųjų ketina konkuruoti su L. Varanavičiumi, stebėjosi J. Kvedaras, kurio kandidatūrą iškėlė Lietuvos moterų futbolo asociacija. – Kasdien bendrauju su futbolo žmonėmis ir žinau, ko reikia ir ko nereikia. Kas mane palaiko? Pažiūrėsime. Nesu nei pozicijoje, nei opozicijoje. Reikia žiūrėti, ką gero galima padaryti futbolo labui“.

Remiantis federacijos įstatais, LFF nariai privalo raštu Generaliniam sekretoriatui pateikti informaciją apie siūlomą kandidatą likus bent 40 dienų iki rinkiminės konferencijos. Po susitikimo su teisininkais J. Kvedaras konstatavo, kad nustatytas terminas turėtų būti skaičiuojamas imtinai, įtraukiant ir konferencijos dieną.

Tai reiškia, kad terminas, iki kurio LFF nariai turi teisę iškelti kandidatūras, baigėsi ne pirmadienį (vasario 6 d.), o antradienį (vasario 7 d.).

Tiesa, paklaustas, ar po antradienio iškeltos kandidatūros tikrai nebebus registruojamos, J. Kvedaras neturėjo aiškaus atsakymo.

„Šito dar negaliu jums pasakyti. Kalbos su teisininkais dėl to šiandien dar nebaigėme“, – sakė LFF generalinis direktorius.

Primename, kad iki antradienio ryto LFF Generalinį sekretoriatą buvo pasiekęs vienintelis Utenos apskrities futbolo asociacijos, Alytaus apskrities futbolo federacijos ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos pasiūlymas naujai ketverių metų kadencijai LFF vadovu perrinkti L. Varanavičių.

Nors įprastai LFF konferencijos šaukiamos gegužę, praėjusį ketvirtadienį posėdžiavęs LFF vykdomasis komitetas (VK) nusprendė aukščiausio federacijos valdymo organo suvažiavimą šiemet surengti kovo 17 d.

„Konferencijas gali rengti, kada nori. Bet dauguma (LFF VK narių – DELFI) nusprendė, kad konferencija po nacionalinės rinktinės trenerio rinkimų turi įvykti kuo greičiau“, – tokio sprendimo motyvus aiškino J. Kvedaras.

Kreipsis į teismą

Sudėtingi LFF vadovybės manevrai visiškai suglumino prieš L. Varanavičiaus valdžią sukilusius futbolo opozicionierius.

Sausį LFF VK suspenduotos Vilniaus apskrities futbolo federacijos (VAFF) prezidentas Ritas Vaiginas prisipažino nė nežinojęs, kad LFF konferenciją nuspręsta sušaukti kovo viduryje.

„Aš jau sakiau, kad buvome suspenduoti siekiant eliminuoti mus iš prezidento rinkimų. Dabartiniai įvykiai tai tik patvirtina. Kur jie skuba su tais rinkimais? Jeigu nebūtų mėginama kombinuoti, gudrauti, Varanavičius galėjo aiškiai paskelbti, kokie yra terminai, nes niekas jų nežinojo.

Konsultuojamės su advokatais ir ruošiame ieškinį teismui. Apskųsime LFF VK sprendimą stabdyti mūsų narystę federacijoje ir prašysime taikyti laikinąsias apsaugos priemones. Tokiu būdu visi tolesni LFF veiksmai (po VAFF susprendavimo – DELFI) ir bet kokie LFF konferencijos sprendimai būtų pripažinti neteisėtais ir negaliojančiais“, - dėstė R. Vaiginas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją