Lenkų aistruoliai mėtė į policiją akmenis ir butelius. Visiškai sugriovę kioską, medinį stalą su metalinėmis kojomis jie metė į policiją. Specialiosios pajėgos juos planavo raminti vandens patrankomis, panaudotos ašarinės dujos.

Agresyviai nusiteikę buvo 100-200 lenkų futbolo sirgalių.

Visame Kaune įvedamas planas „Vėtra“ – šis planas skirtas riaušėms malšinti.

Lenkų sirgaliai tiek įsisiautėjo, kad yra sužalotų policijos ir saugos tarnybų darbuotojų. Vieną sužeistą apsaugininką išvežė greitosios pagalbos medikai.

Šeštadienis, 9.45 val. Kaip skelbia Lietuvos radijas, iki rungtynių buvo sulaikyta 17 lenkų futbolo aistruolių, vėliau – dar 31. 8 lenkų sirgaliai naktį praleido areštinėje.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Ramunė Tarandė BNS sakė, dar iki varžybų dėl administracinės teisės pažeidimų (girtavimo, viešosios tvarkos trikdymo) sulaikyta 17 asmenų, pradėti šeši ikiteisminiai tyrimai: keturi - dėl viešosios tvarkos pažeidimų, du - dėl pasipriešinimo pareigūnams.

Po varžybų į policiją pristatytas dar 31 Lenkijos pilietis, pradėti dar du ikiteisminiai tyrimai dėl pasipriešinimo pareigūnams.

"Po varžybų sirgaliai buvo išskaidyti grupelėmis ir palydėti iki autobusų ar į traukinį. Dalis sirgalių liko Kaune, todėl policijos pajėgos yra mobilizuotos", - sakė ji, pažymėjusi, kad penktadienį "iš esmės situacija buvo suvaldyta".

Šeštadienis, 8. 45 val. Kauno medikų pagalbos penktadienį prireikė bent aštuoniems futbolo varžybas atvykusiems stebėti Lenkijos sirgaliams, taip pat sužeistas vienas lietuvis apsaugininkas.

Kauno greitosios medicinos pagalbos stotyje BNS šeštadienį rytą informavo, kad du sirgaliai pagalbos kreipėsi dar iki varžybų, keturi jos paprašė po varžybų, dar du sirgalius greitosios pagalbos ekipažas policijos prašymu iš vieno komisariatų nuvežė į Kauno klinikas.

23.50 val. Per Lietuvos ir Lenkijos futbolo rinktinių varžybas sužeisti mažiausiai penki žmonės, kelios dešimtys sirgalių sulaikyti. 23 val. duomenimis, medikų pagalbos prireikė vienam lietuviui apsaugininkui ir keturiems Lenkijos piliečiams.

Kauno greitosios medicinos pagalbos stotyje BNS informavo, kad du žmones apkandžiojo šunys, o du buvo sumušti.

"Kol kas tokia situacija. Ji keičiasi kas minutę", - teigė greitosios medicinos pagalbos darbuotoja.

22.50 val. Kaip DELFI sakė Lietuvos futbolo fanai, lenkų sirgaliai dar gerokai prieš šias rungtynes teiravosi, kiek galėtų būti lietuvių aistruolių. Išgirdė, kad gali būti tik apie 300 žmonių, lenkai, kurie planavo, kad jų bus apie 2000, dar prieš mačą pareiškė, kad tokiu atveju kautynės su lietuvių sirgaliais jų nedomina dėl jėgų santykio. Lenkai tvirtino, kad iškart puls policiją.

22.35 val. 65-ą min. vėl suaktyvėjo lenkų fanai, pradėję mėtyti petardas aikštės link. Policijos pareigūnai į aršiausią tribūną atsakė ašarinių dujų pliūpsniu.

22.30 val. Policija skelbia, kad konfliktai lokalūs, padėtis kontroliuojama. Policijai tai didelio nerimo nekelia.

21.45 val. Dėl įvykių prieš futbolo rungtynes į Kauną išvyko pats generalinis policijos komisaras Saulius Skvernelis. Jo asmeniniu nurodymu įvestas antiriaušinis planas „Vėtra“. Stadione yra apie 1300 lenkų sirgalių, prieš kuriuos buvo panaudotos specialiosios priemonės – ašarinės dujos.

21.30 val. Dalį lenkų sirgalių policija įleido į stadioną, dalies – ne. Kilo konfliktas, sirgaliai į policininkus mėto suolelius ir kitus po ranka pasitaikančius daiktus.

Iki 21 val. yra sulaikyta apie 20 Lenkijos piliečių, dauguma už girtumą. Pavakare pradėti dar 2 ikiteisminiai tyrimai: vienas lenkas apspardė policijos automobilį ir sudaužė žibintą, kitas siautėjo banke „Snoras“, užkabinėjo klientus ir susimušė su apsauga.

Marijampolės policija, tikrindama lenkų automobilius, dar atrado kaukių, beisbolo lazdų, fakelų ir kt.

Pasak pareigūnų, Kauno policija dieną gavo daug pranešimų apie mieste siautėjančius girtus lenkų sirgalius, bet atvykę patruliai dažniausiai jų neberasdavo.

Pirmieji trys lenkų sirgaliai Kaune, Vilniaus gatvėje, sulaikyti naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. 0.39 val. prie baro „Pas Stanley“ grupė neblaivių ir agresyviai nusiteikusių Lenkijos piliečių pasipriešino saugos tarnybos darbuotojams. Jie susimušė su apsaugininkais ir apgadino saugos tarnybai „Jungtis“ priklausantį automobilį „VW Golf“.

Nuo ryto gausiai į Kauną plūdę lenkų aistruoliai dar perpiet įsivėlė į konfliktus su policininkais. Miesto prieigose ir pačiame jo centre įkaušę lenkai elgėsi įžūliai ir agresyviai, aršiausi jų buvo sulaikyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)