Tačiau dar nesibaigus sezonui aplink futbolą sklido kalbos, kad klubo vadovybė komandai paskelbė ultimatumą: „arba medaliai, arba...“. Tas kitas „arba“ varijavo tarp to, kad komanda bus paleista, kitąmet startuos žemesnėje lygoje ar klubas iš viso išnyks.

„Tai yra bobų kalbos prie pieno“, - iš karto nukirto žodžio į vatą nevyniojantis Pakruojo klubo prezidentas Linas Kubilickas. - Kai pailsėsiu, nuraminsiu smegenis, pagalvosiu ir kokia bus nuotaika, taip ir bus... Ar jūs galvojate, kad kaime sportui kas nors labai nori sportui duoti pinigų“?

Anot klubo vadovo, dabar visi komandos futbolininkai ir treneriai yra paleisti atostogų. Ir kol kas kitų metų planai dar toli gražu nėra nubrėžti.

„Juk tik pora dienų praėjo nuo čempionato pabaigos. Esu nuo futbolo šiek tiek pavargęs. O manęs klausiate apie planus. Lietuvoje iš viso nieko negali planuoti. Priklausys, kaip į šį reikalą pažiūrės savivaldybė. Tai yra labai neapibrėžtas reikalas, kuris paaiškės gal tik po Naujųjų metų“

UAB „Pakruojo agrochemija“, kuriai vadovauja L. Kubilickas, ir yra pagrindinė „Kruojos“ rėmėja. 12 metų vadovaujantis futbolo klubui vyras, aukščiausiu pasiekimu nėra patenkintas. Nors nepripažįsta, kad yra ant komandos supykęs.

„Tik mergaitės supyksta. Tada nesikalba. O man dabar - apsisprendimo laikas. Kad liksiu su „Kruoja“, duodu 50 prieš 50. Kai esi dvylika metų tame reikale ir aštuonerius paskutinius metus užduotys nebūna įvykdytos nė karto, pradedi galvoti ar verta toliau juo užsiimti“ - dėstė Pakruojo klubo prezidentas.

Jis pridūrė, kad gal atsiras naujų „Kruojos“ rėmėjų.

„Bet niekas nesako, kad „Kruojos“ nebus. Gal rėmėjų atsiras. O ką man daryti, jei pats padarai viską, ką žadėjai, o komanda nepasiekia rezultato? Gal ateis kitas žmogus, gal pajėgs pasiekti rezultatą. Jei per aštuonerius metus man nesiseka kažko pasiekti, kodėl aš turiu siekti dar devintus? Išvedėme komandą iš vos ne paskutinės vietos antroje lygoje iki kone Europos taurės, gal kitas - dar geriau ką nors padarytų“.

Tačiau tuoj pat pagrindinis „Kruojos“ rėmėjas pripažino, kad tų norinčių vargu ar atsiras ir kad rėmėją surasti klubui nebūtų lengva.

„Kol Lietuvoje bus toks požiūris į sportą, bus kuo tolyn - tuo baisyn. Nes iš esmės visi padeda sportui tik liežuviais, o kai reikalas prieina prie finansinių reikalų, deja, didžioji dalis deda į krūmus“.

Neuždega L. Kubilicko ir tai, kad Pakruojo komanda vis dar turi realias galimybes patekti į UEFA Europos lygos turnyrą. Tiesa nuo pačios „Kruojos“ tai nepriklauso. Daugiausia tai komandai gali padėti Vilniaus „Žalgiris“, jei jis laimėtų LFF taurę ar pralaimėtų finale Panevėžio „Ekranui“.

Į LFF taurės turnyro pusfinalį be šių dviejų komandų dar pateko Klaipėdos „Atlantas“ ir „Šiauliai“.

„Man tų šansų - teorinių ir kitokių dabar nesinori nagrinėti. Buvo užbrėžta trečia vieta. Tam, kad nekiltų jokių klausimų. O kad jos nelaimėjome, todėl įvairūs klausimai ir kyla“, - kalbėjo ketvirtą vietą užėmusio klubo vadovas.