Butaforiniai rinkimai

Šeštadienį įvykusi LFF rinkiminė konferencija išsklaidė paskutines iliuzijas: federacijos viceprezidentų pareigomis pamaloninti du tariami J. Kvedaro konkurentai – Liutauras Varanavičius ir Gintautas Babravičius – paslaugiai pasitraukė iš kelio įtakingiausia šalies futbolo asmenybe laikomam 62-ejų buvusiam žaidėjui, kurį 76-i LFF narių delegatai vienbalsiai paskelbė nauju LFF prezidentu.

Jei po dvylika metų trukusio valdymo su šia kėde atsisveikinęs L. Varanavičius savo kandidatūrą atsiėmė prieš LFF konferenciją, tai G. Babravičius delsė iki pat balsavimo. Galiausiai konkurentų J. Kvedarui nebeliko.

Paklaustas, ar tokie rinkimai neprasilenkia su demokratija, buvęs ilgametis LFF generalinis direktorius tik gūžčiojo pečiais.

„Kodėl jūs manęs klausiate? Vakar ilgai kalbėjau su Gintu (G. Babravičiumi – DELFI), jis prižadėjo išdėstyti savo nuomonę futbolo visuomenei. Iki pat konferencijos neabejojau, kad jis dalyvaus rinkimuose. Tik tiek ir tegaliu pasakyti“, – dėstė J. Kvedaras.

Primename, kad prieš anksčiau nei įprasta šiemet organizuotą LFF konferenciją buvo iškeltos minėtos trys kandidatūros į federacijos prezidentus, tuo tarpu su LFF vadovybe susiriejusi opozicija skundėsi buvusi apmauta, nes nespėjo iki nustatyto termino iškelti savo nepriklausomo kandidato.

Apie talibus ir fabrikus

Nuo 2000 metų kartu su L. Varanavičiumi šalies futbolą tvirta ranka valdęs J. Kvedaras teigė, jog, tapęs federacijos prezidentu, daugiausiai dėmesio skirs naujų futbolo akademijų kūrimui. Esą LFF pirmiausia orientuosis į Panevėžį, Šiaulius, Vilnių.

„Akademija Kaune davė savo vaisių, bet jos vienos neužtenka. Ne tik futbolui, bet ir visoms sporto šakoms reikia eiti tokiu keliu, nes kitos išeities nėra. Nesakau, kad būsime pasaulio čempionai, bet kilsime aukštyn.

Tikiuosi, kad, sukūrę naują komandą, bendromis pastangomis paruošime tiek gerą nacionalinę, tiek jaunimo rinktines. Be pagalbos vienas to nepadarysiu, bet žmonės man pažadėjo geranoriškai padėti. Bandysime kažką padaryti, o jeigu nepavyks, tuomet garbingai atsistosime ir pasitrauksime“, – pasakojo J. Kvedaras.

Jis pabrėžė, kad lietuviai neturėtų pernelyg naiviai svaičioti apie rožinę futbolo ateitį.

„Neturim nei BMW, nei „Mercedes“ fabrikų. Nereikia galvoti, kad mes, kaip rašoma, geriausi Afganistane, su motociklais išgaudėm talibus. Aš, nuėjęs į Seimą, ir klausiu: tai kur tie talibai sėdi? O jie sėdi ir šašlykus valgo... Lietuviams būdinga dėtis pasaulio bamba, bet mes tokie nesame. Būkime savo vietoje“, – painiai kalbą rezgė LFF vadovas.

Pasiteiravus, kodėl savo planų neįgyvendino per 12 metų, praleistų LFF generalinio direktoriaus kėdėje, J. Kvedaras ironiškai šypsojosi.

„Niekas man netrukdė tuo užsiimti anksčiau, bet paprastai finansinė padėtis yra labai sudėtinga. Šiais metais suradome rėmėjų, kurie sutinka finansuoti mūsų viziją. Todėl galėsime judėti į priekį“, – žadėjo naujasis LFF prezidentas.

Pinigus krapštys vokiečiai

Rėmėjus, apie kuriuos kalba, J. Kvedaras teigia suradęs Vokietijoje.
Vokiškai geriau nei angliškai kalbantis LFF prezidento rinkimų laimėtojas aiškino, jog finansuoti Lietuvos futbolą pasiruošusi grupė per senas pažintis pritrauktų investuotojų.

„Mano senas pažįstamas agentas iš Vokietijos surinko rėmėjų grupę ir balandį jau atveš pasirašyti kontraktą. Jam už pagalbą atiteks 25 proc. sumos. Jei niekas nesikeis, pirmus dvejus metus gausime po 300 tūkst. eurų, vėliau – kasmet po dvigubai didesnę sumą“, – tikino J. Kvedaras.

Atskleisti bendro šių metų LFF biudžeto skaičių jis nepanoro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją