Incidentai prasidėjo dar iki mačo pradžios. Rungtynes teko nukelti 30 minučių, nes Serbijos rinktinės aistruoliai susigrūmė su italų policijos pareigūnais. Žaidėjai buvo išsiųsti atgal į rūbinę, kol apsaugos pajėgos mėgino numalšinti aistras.

Futbolininkams sugrįžus pauzė truko dar 15 minučių. Tuo metu Serbijos rinktinės žaidėjai nuskubėjo prie savo aistruolių ir bandė juos įkalbėti liautis siautus, bet prašymai padėjo trumpam.

Serbams kiek aprimus, mačas pagaliau prasidėjo. Bet jau po 7 minučių įsiaudrinę fanai vėl mėtė fejerverkus į aikštę, pataikydami ir į Italijos komandos vartininką Emiliano Viviano, bei daužė apsauginius stiklus, tad rungtynes teko nutraukti.

Riaušės tęsėsi ir palikus stadioną

Aistros nenurimo ir nutraukus rungtynes. Serbų fanai vėl susirėmė su italų karabinieriais, o trečiadienio rytą į Genujos ligonines buvo pristatyta 14 nukentėjusių asmenų.

Sunkiausius sužalojimus patyrė vienas aistruolis ir policijos pareigūnas. Abiems jiems diagnozuoti veido sužalojimai po to, kai sprogo į policininką mesta petarda.

Fanams palikus stadioną karabinieriai bandė juos išskaidyti į mažesnes grupes ir palydėti į autobusus, tačiau dalis aistruolių sugebėjo prasiveržti pro barikadas ir kilo riaušės.

„Tai – skandalas, – Serbijos futbolo asociacijos prezidento Tomislavo Karadžičiaus žodžius cituoja AFP. – Šių neramumų organizatoriai yra Belgrade. Tai išpuolis prieš valstybę ir valstybė turės spręsti šią problemą“.

Įniršę serbai puldinėjo ne tik pareigūnus ar varžovų sirgalius, bet ir saviškius. Dar prieš rungtynes Serbijos rinktinei paliekant viešbutį fanai atakavo pagrindinį rinktinės vartininką Vladimirą Stojkovičių, kurį kliudė į autobusą mesta petarda.

„Prieš rungtynes V. Stojkovičius buvo mūsų rūbinėje ir ne tik bijojo žaisti, bet ir baiminosi grįžti į gimtinę“, – pasakojo italų strategas Cesare Prandelli.

V. Stojkovičius neseniai paliko Belgrado „Crvena Zvezda“ klubą ir perėjo į mirtinų priešininkų „Partizan“ stovyklą. Manoma, kad tai pakurstė aistruolių neapykantą. Be to, Serbijos rinktinė praėjusį penktadienį sensacingai 1:3 pralaimėjo Estijos futbolininkams.

C grupėje italai pirmauja su 7 taškais po 3 rungtynių, o Serbijos rinktinė per tiek pat susitikimų surinko 4 taškus ir yra priešpaskutinė, penkta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją