„Planai baigti karjerą prieš du mėnesius buvo tikri. Jei ne kai kurių komandos žaidėjų ir trenerių įkalbinėjimai bei „Ekrano“ prezidento Aušrio Labino specialus pasiūlymas - savo žodį tikrai būčiau tesėjęs. Dirbau ir dirbu klubui, esu jam atsidavęs. Nesvarbu, aikštėje ar šalia jos. Man rūpi žaidėjų, trenerių, prezidento nuomonė.

Pats viduje buvau nusprendęs baigti futbolininko karjerą, bet iš šono girdėjau labai daug raginimų persigalvoti. Per atostogas laiko tolesnio gyvenimo apgalvojimui turėjau pakankamai. O ir pasiūlymą tęsti karjerą „Ekrane“ gavau tokį, kad atsisakyti negalėjau“, – „Ekrano“ svetainei kalbėjo sportininkas.

„Klubo prezidentas pasiūlė „aikštėje“ tęsti futbolininko karjerą ir tuo pačiu užimti „Ekrano“ sporto direktoriaus pareigas. Pasiūlė suderinti darbą aikštėje ir už jos ribų. Pasiūlė lengvesnį karjeros baigimo variantą ir lengvesnę adaptaciją į kitą gyvenimo etapą - pradėti dirbti kitokį darbą, nei buvau įpratęs pastaruosius dvidešimt metų.

Prabilęs apie karjeros pabaigą jau mačiau save kažkur kitur, tačiau pasitaikė idealus pasiūlymas: dirbsiu kitą darbą, tačiau liksiu ir futbole“, – žadėjo D. Bička.

Paklaustas, ar 2010-ų metų sezonas bus tikrai paskutinis, saugas nedvejojo.

„Šįkart tikrai. Prieš pratęsdamas sutartį su „Ekrano“ prezidentu sutarėme ir dėl vieno svarbiausių punktų: kad ir kaip bepasibaigtų kitas sezonas, kad ir kokie būtų mano rezultatai aikštėje, jis manęs tęsti karjeros neįkalbinės“.

D. Bička paskutiniajame sezone vilkėdamas „Ekrano“ marškinėlius A lygoje sužaidė 27 rungtynes, įmušė 7 įvarčius ir atliko 20 rezultatyvių perdavimų. Geriausio A lygos futbolininko rinkimuose saugas užėmė antrąją vietą, į priekį praleidęs tik komandos draugą, rezultatyviausią pirmenybių žaidėją Valdą Trakį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją