Iš viso Lietuvos ir Ispanijos futbolininkai sužaidė šešerias oficialias tarpusavio rungtynes. Penkis susitikimus laimėjo ispanai ir vienerios rungtynės baigėsi lygiosiomis. Įvarčiai – 14:2 ispanų naudai. Vienintelį įvartį lietuviams pernai Salamankoje pelnė Darvydas Šernas. Tąkart, 2010 m. spalio 8 d., pirmą tarpusavio mačą ispanai laimėjo taip pat 3:1 (0:0).

Kitose I grupės rungtynėse antradienį Čekija namuose 2:0 įveikė Lichtenšteiną. Įvarčius pelnė Milanas Barošas 3-ią ir Michalas Kadlecas 70-ą minutėmis.

Rungtynės

Rungtynės prasidėjo ramiai ir kurį laiką kamuolį net kontroliavo lietuviai. Abiejų komandų futbolininkai neskubėdami pratinosi prie aikštės ir varžovo. Žaidimas vyko aikštės viduryje, kol 5-ą minutę Saulius Mikoliūnas įsiveržė į ispanų baudos aikštelę, tačiau jam smūgiuoti priešininkų gynėjai neleido.

7-ą minutę Davidas Villa bandė grasinti mūsiškų vartams, bet išleido kamuolį už galinės linijos. Pirmas 10 minučių vyko lygi kova. 12-ą minutę Santi Cazorla nestipriai smūgiavo nuo baudos aikštelės linijos. Abiejų rinktinių deriniai dažnai išsikvėpdavo ties baudos aikštelės riba. Nuo 15 minutės futbolas pagyvėjo, įsiminė Deivido Šembero du reidai aikštės viduriu link ispanų vartų.

19-ą minutę krito įvartis į Lietuvos rinktinės vartus. Mūsiškių gynėjams suklydus netoli baudos aikštelės, Xavi smūgiavo iš toli ir kamuolys, lietęs D. Šembero koją, pakeitė trajektoriją ir įskriejo už truputį į priekį nuo vartų išėjusio Žydrūno Karčemarsko nugaros - 0:1.

Po įvarčio futbolas tapo labiau atviras. Mindaugas Panka (23 min.) ir Darvydas Šernas (27 min.) smūgiavo į ispanų vartus iš toli, o kitoje aikštės pusėje pavojingas buvo D. Villa skersavimas (25 min.) ir Javi Martinezo bandymas, kurį atrėmė Ž. Karčemarskas (26 min.).

Kėliniui artėjant prie pabaigos, 40-ą minutę, Fernando Llorente įsiveržė į Lietuvos rinktinės baudos aikštelę ir iš arti smūgiavo į vartus, o mūsiškius išgelbėjo Ž. Karčemarskas. 44-ą minutę iš 30 metrų nuotolio pavojingai smūgiavo M. Panka, bet budrus buvo ir Ikeras Casillasas. Po 45-ių minučių kovos svečiai iš Ispanijos pirmavo - 1:0.

Antras kėlinys prasidėjo Xabi Alonso pavojingu tolimu smūgiu, laimė, kamuolys lėkė virš vartų. Netrukus išpuolį prie lietuvių vartų surengė ir F. Llorente.

57-ą minutę ispanų gynyba, nesėkmingai atsimušdama nuo Lietuvos rinktinės antpuolio, leido iš 25 metrų nuotolio smūgiuoti Mariui Stankevičiui ir kamuolys pažeme įskriejo į apatinį dešinįjį I. Casillaso vartų kampą - 1:1. Panašaus grožio įvartį M. Stankevičius buvo įmušęs ir į rumunų vartus.

Ispanai bandė didinti spaudimą ir 65-ą minutę Ž. Karčemarskas išgelbėjo Lietuvos rinktinės vartus. Puolimo grandyje aktyvus buvo D. Šernas, kuris „uždirbo“ du kampinius. Galvodami apie puolimą, lietuviai pamiršo savo vartų saugumą. O ispanai 70-ą minutę surengė kontrataką ir F. Llorentei skersuotą kamuolį į savo vartus nukreipė gynėjas Tadas Kijanskas - 1:2.

Po apmaudaus įvarčio Lietuvos futbolininkai metėsi į priekį vėl lyginti rezultatą ir pražiopsojo dar vieną Ispanijos rinktinės kontrataką. 83-ią minutę Juano Mata ir F. Llorente derinys „sienelė“ baigėsi trečiu įvarčiu į mūsiškių vartus - 1:3.

Rezultatas:

Lietuva 1 - 3 Ispanija

19' Xavi [0 - 1]
57' Marius Stankevičius [1 - 1]
70' Tadas Kijanskas [1 - 2] (į savo vartus)
83' Juan Mata [1 - 3]

Lietuva: Žydrūnas Karčemarskas, Andrius Skerla, Marius Žaliūkas, Tadas Kijanskas, Marius Stankevičius, Deividas Šemberas, Mindaugas Panka, Saulius Mikoliūnas (70' Ramūnas Radavičius), Edgaras Česnauskis, Tomas Danilevičius (86' Dominykas Galkevičius), Darvydas Šernas (74' Tadas Labukas).

Atsargoje: Vytautas Černiauskas, Tomas Žvirgždauskas, Tomas Ražanauskas ir Kęstutis Ivaškevičius,

Ispanija: Ikeras Casillasas, Raulis Albiolis, Gerardas Pique (89' Sergio Ramosas), Andoni Iraola, Davidas Villa (54' Davidas Silva), Xavi, Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa, Javi Martinezas, Fernando Llorente, Santi Cazorla (66' Juanas Mata).

Atsargoje: Victoras Valdesas, Andresas Iniesta, Fernando Torresas ir Sergio Busquetsas.

(S. Dariaus ir S. Girėno stadiono aikštė:)

I grupės turnyro lentelė:


1.Ispanija550015:515
2.Čekija53026:39
3.Škotija41124:54
4.Lietuva41123:64
5.Lichtenšteinas40041:100

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)