Pirmame mače prieš savaitę „Ekranas“ išvykoje taip pat džiaugėsi pergale 3:2.

Trečiajame atrankos etape „Ekranas“ susitiks su Barysavo BATE (Baltarusija) komanda. Baltarusijos ekipos futbolininkai antradienį namuose 2:0 nugalėjo pajėgiausią Šiaurės Airijos „Linfield“ vienuolikę. Pirmosios šių komandų rungtynės Š. Airijoje baigėsi taikiai 1:1.

Trečiojo etapo rungtynės bus žaidžiamos liepos 26/27 ir rugpjūčio 2/3 dienomis.

Rungtynės

„Ekrano“ sudėtis: Emilijus Zubas, Ramūnas Radavičius, Aurimas Kučys, Andrius Jokšas, Ignas Dedura, Mauro Alonso (70 min. Andrius Velička), Marko Andjelkovič, Uchenna Umeh (89 min. Jevgenij Moroz), Aurimas Vertelis (83 min. Arnas Ribokas), Giedrius Tomkevičius, Dušan Matovič.

„Valletta sudėtis: Andrew Hogg, Ian Azzopardi, Steve Borg, Ryan Fenech, Gilbert Agius, Edmond Agius, William Barbosa, Dyson Falzon, Alfred Effiong (67 min. Ian Zammit), Kevin Sammut (55 min. Denni), Michael Mifsud.

Panevėžiečiai saugia ateitimi pasirūpino dar mačo pradžioje. 5-ąją minutę Ramūnas Radavičius laisvu smūgiu pasiuntė kamuolį varžovų baudos aikštelės link, o ten visus oponentus šuoliu pranoko I. Dedura. Gynėjas galva smūgiavo kamuolį vartininkui A. Hoggui tarp kojų ir „Ekranas“ išsiveržė pirmyn – 1:0.

Svečiams staigus įvartis reiškė, kad jiems būtina ne tik nebepraleisti, bet ir patiems atsakyti trimis tiksliais smūgiais.

10-ą min. D. Matovičius iš gan patogios padėties galva smūgiavo šalia „Valletta“ vartų.

„Ekrano“ atakos kiek nurimo, tačiau atokvėpiu Maltos ekipos futbolininkai džiaugėsi trumpai. 18-ą minutę po gražios ir greitos kombinacijos be priežiūros ant baudos aikštelės linijos paliktas A. Kučys pavojingai smūgiavo į vartus, bet „Valletta“ išgelbėjo kamuolį sugavęs vartinininkas.

23-ą min. pirmą pavojingą ataką surengė ir svečiai. Po ekraniečių klaidos aikštės viduryje, vienas prie E. Zubo vartų nuskubėjo A. Effiongas. Vis dėlto Panevėžio komandos gynėjai spėjo pasivyti varžovą ir atėmė iš jo kamuolį.

Po kelių minučių D. Matovičiaus smūgį atrėmė A. Hoggas.

36-ą min. pirmąjį smūgį į „Ekrano“ vartus iš toli atliko R. Fenechas – E. Zubas kamuolį pagavo be problemų. „Valletta“ žaidėjai antroje kėlinio dalyje kamuolį kontroliavo jau dažniau, tačiau didesnių rūpesčių aikštės šeimininkams nekėlė.

Antrasis kėlinys prasidėjo Maltos komandos išpuoliu – iš maždaug 20 metrų stipriai į vartus smūgiavo svečių kapitonas G. Aggiusas, bet E. Zubas kamuolį sugavo užtikrintai.

56-ą min. gerą progą „Ekrano“ atakoje gavo R. Radavičius, bet Lietuvos rinktinės narys iš maždaug 17 metrų kamuolį siuntė šalia svečių vartų.

„Valletta“ futbolininkai perėmė iniciatyvą iš panevėžiečių, tačiau svečių atakos buvo nekokybiškos – dažniausiai „Ekrano“ gynėjai be didesnių problemų perimdavo kamuolį netoli savo vartų.

71-ą min. įdomią ataką surezgė R. Radavičius. Atlikęs tolimą laisvą smūgį, po jo futbolininkas suskubo prie varžovų gynėjų, atėmė iš jų kamuolį ir griūdamas perdavė jį pirmyn U. Umehui. Nigerietis žaibiškai smūgiavo į vartus ir „Valletta“ dar kartą gelbėjo vartininkas.

85-ą minutę „Ekranas“ surengė dar vieną efektingą ataką. Po R. Radavičiaus perdavimo Arnas Ribokas pabėgo į priekį dešiniuoju kraštu, suklaidino gynėją ir kirto į baudos aikštelę. Joje saugas perdavė kamuolį centrą Andriui Veličkai ir šis stipriu smūgiu iš maždaug 9 metrų siuntė kamuolį į vartus, bet šįkart „Valletta“ vartus išgelbėjo gynėjas.

Maltos ekipa iškart atsakė savo išpuoliu – kitame aikštės gale M. Mifsudas nepataikė į vartus iš kelių metrų distancijos.

Mačo pabaigoje W. Barbosa klastingu smūgiu patikrino E. Zubo sugebėjimus, bet „Ekrano“ vartininkas savo komandos aistruolių nenuvylė.

Statistika

Panevėžio „Ekranas“ – „Valletta“ 1:0. Bendras rezultatas – 4:2.

„Ekranas“: Ignas Dedura (5 min.).

Smūgiai į vartų plotą: „Ekranas“ 5 – 7 „Valletta“

Viso smūgių: „Ekranas“ 10 – 17 „Valletta“

Kampiniai: „Ekranas“ 3 – 3 „Valletta“

Pražangos: „Ekranas“ 19 – 16 „Valletta“

Geltonos kortelės: „Ekranas“ 4 – 3 „Valletta“

Raudonos kortelės: „Ekranas“ 0 – 0 „Valletta“.

Kiti rezultatai: (paryškinta komanda žengė į kitą etapą)

Talino „Flora“ – Dublino „Shamrock Rovers“ 0:0. Bendras rezultatas – 0:1.
„F91 Dudelange“ – „Maribor“ 1:3. Bendras – 1:5.
Astanos „Tobol“ – Bratislavos „Slovan“ 1:1. Bendras – 1:3.
Baku „Neftči“ – Zagrebo „Dinamo“ 0:0. Bendras – 0:3.
Helsinkio HJK – Gvinedo „Bangor City“ 10:0. Bendras – 13:0.
Barysavo BATE – Belfasto „Linfield“ 2:0. Bendras – 3:1.
Lovečo „Litex“ – Budvos „Mogren“ 3:0. Bendras – 5:1.
Torshavno HB – „Malmo“ 1:1. Bendras – 1:3.
Plzeno „Viktoria“ – Jerevano „Pyunik“ 5:1. Bendras – 9:1.
Krokuvos „Wisla“ – Rygos „Skonto“ 2:0. Bendras – 3:0.
Tetovo „Škendija“ – Belgrado „Partizan“ 0:1. Bendras – 0:5.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją