Gandai išvedė iš kantrybės

Paskutinę futbolininkų perėjimų lango dieną A. Velička atsisveikino su Škotijos grandu, su kuriuo lietuvis 2008-aisiais buvo sudaręs sutartį, turėjusią galioti iki šio sezono pabaigos.

Nors Lietuvoje ir užsienyje pastarosiomis dienomis sklido žinia, kad A. Velička sukirto rankomis su seniausiu Šveicarijos klubu „St Gallen“, patį žaidėją tokie gandai ne juokais įsiutino.

„Taip ir parašykite: jeigu tie visi futbolo portalai nieko nežino, geriau jau tegul nieko ir nerašo“, – pyko A. Velička.

Puolėjas Šveicarijoje praleido keletą dienų, tačiau pasiekti susitarimo su „St Gallen“ ekipa jam nepavyko. Grįžęs į Škotiją futbolininkas pats kreipėsi į „Rangers“ vadovybę, prašydamas nutraukti sutartį.

„Nebebuvo tikslo“, – sausai savo sprendimą komentavo A. Velička.

„Gydė“ penkis mėnesius

Pastarąjį pusmetį A. Velička praleido kitame Škotijos „Premier“ lygos „Aberdeen“ klube, kuriam žaidėją buvo paskolinusi Glazgo ekipa.

Praėjusią savaitę „Aberdeen“ nusprendė atsisakyti lietuvio, klubo marškinėlius vilkėjusio vos šešiuose mačuose, paslaugų.

A. Velička DELFI aiškino, jog karjeros etapą Aberdyne jam sugadino dar praėjusį rugpjūtį kontrolinėse rungtynėse patirta čiurnos trauma bei keistai užsitęsęs jos gydymas.

„Kai gavau traumą, „Aberdeen“ klubas ėmė mane gydyti ir taip gydė, kad penkis mėnesius niekas nesikeitė, koją vis skaudėjo. O iš pradžių man dar sakė, kad po trijų savaičių jau būsiu sveikas.

Gruodžio viduryje neiškenčiau ir paskambinau „Rangers“ gydytojui. Jis pakvietė į Glazgą, kur mane apžiūrėjo čiurnos traumų specialistas. Užteko vienos mažytės operacijos bei savaitės ramybės, ir viskas praėjo. Dabar koja gal ir nėra kaip nauja, bet per skausmus lakstyti nebereikia“, – pasakojo A. Velička.

Vilčių dėl rinktinės nebepuoselėja

Kalbėdamas apie savo ateitį, Škotijoje šiuo metu esantis futbolininkas užsiminė, kad gali nuspręsti ir grįžti į tėvynę.

„Yra variantų, bet reikia viską apvarstyti. Jeigu nieko neišeis užsienyje, gal į Lietuvą grįšiu, gal čia kas nors mane paims“, – sakė A. Velička.

Puolėjas neslėpė vis skeptiškiau vertinantis savo galimybes žaisti nacionalinėje šalies komandoje.

„Rinktinė? Man ji po truputį jau tolsta. Reikėtų pasidairyti jaunesnių“, – kalbėjo futbolininkas, per karjerą rinktinėje sužaidęs 20 rungtynių ir pelnęs 2 įvarčius.

A. Velička pastaruoju metu buvo nuolat kamuojamas traumų. 2009 metais „Rangers“ klubas lietuvį buvo paskolinęs Anglijos „Bristol City“ ekipai, bet jau debiutiniame mače puolėjas susižeidė kelį ir ilgam iškrito iš rikiuotės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją