Burtai, kuriuos traukė UEFA generalinis sekretorius Gianni Infantino ir vienos iš 2012 metų Europos čempionato šeimininkių Lenkijos rinktinės puolėjas Zbigniewas Boniekas, lėmė, kad estai kovos su Airijos komanda.

Pirma dvikova vyks Estijoje, o atsakomoji - Airijoje. Įdomiausia, kad prieš burtų ceremoniją estai labiausiai ir norėjo susitikti su airiais, o pastarieji irgi pageidavo būtent Pabaltijo atstovų.

Paskutinėse rungtynėse net 4:1 lietuvius sutriuškinę Čekijos futbolininkai lemiamoje serijoje susigrums su Juodkalnijos ekipa, turkai - su kroatais, o bosniai - su portugalais.

Visos atkrintamųjų varžybų poros:

Turkija - Kroatija

Estija - Airija

Čekija - Juodkalnija

Bosnija ir Hercegovina - Portugalija

Mačai dėl paskutinių bilietų į 2012 metų Europos pirmenybes bus žaidžiami lapkričio 11 (arba 12) ir 15 dienomis - vienas namuose ir vienas išvykoje. Teisė vykti į Lenkiją ir Ukrainą atiteks visų keturių porų nugalėtojams.

Primename, kad kelialapius į 2012 metų Senojo žemyno pirmenybes jau yra užsitikrinusios 12-a rinktinių: šeimininkės Lenkija ir Ukraina, atrankos varžybų grupių nugalėtojos Vokietija, Italija, Olandija, Anglija, Ispanija, Rusija, Prancūzija, Graikija, Danija ir geriausia tarp visų antrą vietą užėmusių komandų - Švedija.

Finalinio 2012 metų Europos čempionato etapo burtai, suskirstysiantys 16-a komandų į keturias grupes, bus traukiami šių metų gruodžio 2 dieną Kijeve.

Burtų traukimo ceremonijoje Krokuvoje visos būsimos čempionato dalyvės buvo surikiuotos į keturis krepšelius.

Europos čempionato rinktinių krepšeliai:

1 krepšelis: Ispanija, Olandija, Lenkija, Ukraina.

2 krepšelis: Vokietija, Italija, Anglija, Rusija.

3 krepšelis: Graikija, Švedija, Danija, Kroatija*.

4 krepšelis: Prancūzija, Portugalija*, Airija*, Čekija*.

Žvaigždute pažymėtos komandos žais atkrintamosiose varžybose, todėl jei į finalinį etapą pateks ne jos, krepšelių sudėtys gali šiek tiek pasikeisti.

Senojo žemyno pirmenybėse Lenkijoje ir Ukrainijoje vyks birželio 8 - liepos 1 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją