Konferencijoje dalyvavęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) viceprezidentas Gintautas Babravičius patikslino, kad po LFF vykdomojo komiteto (VK) sprendimo dėl Vilniaus apskrities futbolo federacijos (VAFF) suspendavimo, visus organizuoto futbolo klausimus Vilniaus regione sprendžia tiesiogiai Lietuvos futbolo federacija. G. Babravičius išsakė LFF poziciją, kad LFF remia Vilniaus regiono futbolo bendruomenės sprendimus, kuriais siekiama organizuoti futbolo veiklą Vilniaus regione remiantis FIFA, UEFA ir LFF įstatais ir nutarimais.

LFF laukia Vilniaus futbolo bendruomenės pasiūlymų dėl organizuoto futbolo valdymo ir plėtros Vilniaus regione.

Konferencijoje taip pat dalyvavęs Sekmadienio futbolo lygos (SFL) prezidentas Paulius Malžinskas informavo, kad jau įkurta ir užregistruota asociacija „Vilniaus regiono futbolo sąjunga“, kurios pagrindinis tikslas suvienyti Vilniaus regiono futbolo bendruomenę. P. Malžinskas pabrėžė, kad dalyvauti asociacijos veikloje kviečiami visi aktyvūs, pozityviai nusiteikę futbolo klubai ir organizacijos, neskirstant jų į „gerus“ ir „blogus“.

Vienas iš iniciatyvinės grupės narių FK „Bekentas“ atstovas Jevgenijus Morozas reziumavo, kad „Vilniaus futbolo visuomenė jau pavargo nuo garsių pareiškimų ir priešpriešos“.

„Futbolo mėgėjai nori žaisti futbolą, o ne kariauti“, - taip J. Moroz trumpai išdėstė pagrindinę naujos asociacijos misiją.

Iniciatyvinės grupės vardu P. Malžinskas informavo, kad vasario 1 dieną 18 valandą, Karolinos viešbutyje šaukiamas Vilniaus futbolo bendruomenės kongresas-konferencija, kuriame bus diskutuojama ir sprendžiama kokia bus Vilniaus regiono futbolo ateitis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją