Po itin sėkmingų praėjusių metų, per kuriuos V. Trakys ne tik tapo rezultatyviausiu Lietuvos čempionate, bet ir buvo išrinktas geriausiu šalyje žaidžiančiu futbolininku, puolėją kvietė ne vienas užsienio klubas. Lietuviu domėjosi ir Vokietijos antrosios Bundeslygos komanda, tačiau žaidėjas atsisakė trumpalaikių pasiūlymų.

Legionieriaus duonos V. Trakys jau ragavo Belgijos, Rusijos, Islandijos, Vokietijos ir Azerbaidžano komandose. Graikų klubas bus jau 11-asis puolėjo iš Kretingos karjeroje.

„Panserraikos“ praėjusį sezoną iškrito iš aukščiausios Graikijos lygos į žemesniąją „Beta Ethniki“. Šį sezoną Serų klubas kol kas žaidžia nesėkmingai ir užima vos 13-ą vietą tarp 18 komandų.

Graikijos taurės turnyre ekipai sekasi geriau – ketvirtajame etape rezultatu 3:1 eliminuotas šalies grandas Pirėjo „Olympiakos“. Penktajame etape trečiadienį „Panserraikos“ varžovų bus Salonikų PAOK. Jei spės sutvarkyti formalumus, šiame mače gali debiutuoti ir V. Trakys.

Po V. Trakio perėjimo į „Beta Ethniki“ legionierių iš Lietuvos bus visose trijose graikų lygose. „Superlygoje“ žaidžia Deividas Česnauskis, o trečiojo diviziono „Gamma Ethniki“ ekipoms atstovauja Nerijus Astrauskas ir Darius Žutautas.