Ministras pirmininkas sakė, kad nacionalinės futbolo rinktinės žaidėjus papiktinę jo žodžiai, jog stadionai galbūt atsiras, jei į Lietuvą pradės važinėti pasaulinio lygio komandos (Madrido) "Real" ar (Londono) "Chelsea", galėjo būti netinkamai suprasti. Vyriausybės vadovas teigė tik norėjęs pabrėžti, kad (Lietuvos) futbolo federacija ir galbūt privatus verslas turėtų daugiau dėmesio skirti (šalies) futbolo klubams.

„Lietuva krepšinyje turi tokių komandų kaip (Kauno) "Žalgiris", kaip (Vilniaus) "Lietuvos rytas", kurios finansuojamos daugiau privačiu kapitalu, ir tokios komandos dalyvaudamos Europos aukščiausiose lygose pritraukia ir geriausias Europos komandas, krepšinio komandas į Lietuvą, turime daug žiūrovų ir galimybių plėtoti reikalingą infrastruktūrą“, - kalbėjo A. Kubilius.

Prieš antradienio Europos futbolo čempionato atrankos turnyro rungtynes tarp Lietuvos ir Ispanijos rinktinių daug kritikos sulaukė Kaune esančio S. Dariaus ir S. Girėno stadiono veja. Lietuva rungtynes pralaimėjo rezultatu 1:3, o po jų futbolininkai neslėpė apmaudo dėl valdžios požiūrio į futbolo infrastruktūrą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją