SFL čempionatai taip pat vyksta Alytuje ir Klaipėdoje, o Vilniaus pirmenybės neapsiriboja vien komandomis iš sostinės. Jų geografija gana plati – SFL žaidžia komandos ir iš Ukmergės, Maišiagalos, Lavoriškių, Trakų ar net Šalčininkėlių.

Stipriausio A diviziono nugalėtojais antrus metus iš eilės tapo „Bekento-Tekstaros“ komanda. Po praėjusio sezono šią ekipą paliko dauguma lyderių, kurie perėjo į II lygos, I lygos ir net A lygos klubus. Bet treneriui Igoriui Kirilovui pavyko turimais resursais nulipdyti čempionišką komandą.

„Bekentas-Terkstara“ nugalėtojų titulą užsitikrino likus 2 turams iki čempionato pabaigos. Antrąją vietą užėmė „Ozas“, trečiąją - 2005-2008 m. SFL čempionai „Prelegentai“.

B divizione nugalėtojų titulą užsitikrino „Legiono“ komanda iš Lavoriškių. „Legionas“ prieš dvejus metus SFL debiutavo žemiausioje pakopoje, D divizione, o 2011 m. jau rungtyniaus A divizione.

C divizione kova vyko iki paskutinio arbitro švilpuko. „Salininkų“ ir „Lentvario“ komandos surinko po 46 taškus, tačiau pirmoji vieta dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio atiteko salininkiečiams. Trečioje vietoje kol kas yra „Arpas“ (42 tšk.), bet šią komandą nuo prizininkų pakylos šį savaitgalį gali nustumti rungtynėmis mažiau žaidusi „Olimpija“ (41 tšk.).

Lygiagrečiuose D1 ir D2 divizionuose meistriškumo skirtumas tarp komandų didžiausias. Čia varžėsi ir naujos komandos, savo gretose turinčios profesionalaus futbolo ragavusių sportininkų, ir tikri mėgėjai, kurie žaidžia vien tik savo malonumui. Meistriškumu kitus pranoko Lietuvos lenkų sąjungos remiama komanda ZPL, „Kiemas-Audra“, „Visinčia“, „Snoras“.

Sekmadienio lygos sezonas oficialiai baigsis pirmąjį lapkričio mėnesio savaitgalį Taurės finalo rungtynėmis. Tokia tradicija taikoma kasmet. Šį šeštadienį intriguojančiame Taurės finale 16.45 val. Vilniaus Sportimos manieže kovos „Aktas“ ir „Snoras“. Nors komandas skiria net trys divizionai, laukiama atkaklios kovos.

Pakeliui į finalą „Snoro“ futbolininkai įveikė A diviziono komandas „LiCS“ ir „Bekentą“. Prieš finalą išvysime intriguojančias rungtynes tarp mėgėjų ir profesionalų – „Bekento“ komanda mes iššūkį Vilniaus „Žalgirio“ dubleriams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją